+++ LETs LIKE @ SHARE ARTICLE +++

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Platform online mana lagi power?
#1
Saya nak buat survey sebab skrg bisness butik saya agak perlahan sebab bnyk persaingan dari jualan online. Tak di nafikan mmg ramai pelanggan saya minta saya buka butik secara online. Masalahnya sekarang ialah saya tidak pasti ingin cuba di platform mana dulu. Terlalu banyak platform online yg boleh kita guna untuk jual barang.. Ada yang da siap ada applikasi telefon pintar, ada yang power siap e-wallet, tak kurang yang boleh detect scammer cthnya mcm carousell. Kalau korang, suka berniaga kat mana? mesti ade sebab kan korang pilih platform tu kan.. jom la share kat sini
Reply

**KLIK: RDIJASIGNATURE, WEAR WITH PRIDE, KOLEKSI TUDUNG EXCLUSIVE **

***

#2
(01-17-2019, 05:21 PM)lurve Wrote: Saya nak buat survey sebab skrg bisness butik saya agak perlahan sebab bnyk persaingan dari jualan online. Tak di nafikan mmg ramai pelanggan saya minta saya buka butik secara online. Masalahnya sekarang ialah saya tidak pasti ingin cuba di platform mana dulu. Terlalu banyak platform online yg boleh kita guna untuk jual barang.. Ada yang da siap ada applikasi telefon pintar, ada yang power siap e-wallet, tak kurang yang boleh detect scammer cthnya mcm carousell. Kalau korang, suka berniaga kat mana? mesti ade sebab kan korang pilih platform tu kan.. jom la share kat sini

ade carousell, shopee,lazada dan lain2
tp benefits dan t&c tak sama
Reply
#3
kakak I pernah jual barg kat CAROUSELL, dia kata blh dipercayai...
Reply
#4
Skrg byk online market
aku pun x tau mana satu lbh bagus
Reply
#5
(01-18-2019, 09:26 PM)BudakBktBintang Wrote: kakak I pernah jual barg kat CAROUSELL, dia kata blh dipercayai...

carousell jual brg secondhand kan?
Reply
#6
(01-17-2019, 05:21 PM)lurve Wrote: Saya nak buat survey sebab skrg bisness butik saya agak perlahan sebab bnyk persaingan dari jualan online. Tak di nafikan mmg ramai pelanggan saya minta saya buka butik secara online. Masalahnya sekarang ialah saya tidak pasti ingin cuba di platform mana dulu. Terlalu banyak platform online yg boleh kita guna untuk jual barang.. Ada yang da siap ada applikasi telefon pintar, ada yang power siap e-wallet, tak kurang yang boleh detect scammer cthnya mcm carousell. Kalau korang, suka berniaga kat mana? mesti ade sebab kan korang pilih platform tu kan.. jom la share kat sini

Banyak je. Cari apps yg boleh install kat fon. Kalau saya suka guna Carousell sb saya suka nego harga. Boleh dapat harga jimat..
Reply
#7
(01-18-2019, 09:30 PM)Sulaiman Wrote:
(01-18-2019, 09:26 PM)BudakBktBintang Wrote: kakak I pernah jual barg kat CAROUSELL, dia kata blh dipercayai...

carousell jual brg secondhand kan?

eh x juga la... ada je yang jual yang baru. tapi kalau memang bisness preloved, memang aku cadangkan ko guna carousell. Lagipun kt Carousell, ko boleh labelkan barang ko tu baru atau 2nd. Senang sikit pembeli nak tahu details.
Reply
#8
tak payah susah pening kepala. kalau tak reti menjual secara online boleh juga pergi kelas bisness online. Tapi tu kos la sikit. Bagi saya setakat ni yg best guna carousell sb kita boleh nego harga dengan customer kita. Nak jual barang pun tak susah sb tak banyak syarat yg leceh.
Reply
#9
(01-19-2019, 12:57 AM)gojie Wrote: tak payah susah pening kepala. kalau tak reti menjual secara online boleh juga pergi kelas bisness online. Tapi tu kos la sikit. Bagi saya setakat ni yg best guna carousell sb kita boleh nego harga dengan customer kita. Nak jual barang pun tak susah sb tak banyak syarat yg leceh.

ada kelas bisnes online ke?
aku x pernah dengar  Huh tapi aku nampak carousell mcm mudah je...x perlu pergi kelas...
Reply
#10
yg paling popular tu carousell, ramai org buat bisnes kat situ, produk pun berbagai2
Reply


KoMuNiTi gempakZ on Facebook

Website Hit Counter

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)

google.com, pub-xxxxxxxxxxxxxxxx (your own Google ID), DIRECT, f08c47fec0942fa0 innity.com,641, DIRECT, 47ea16374dff1d69 Appnexus.com, 3058 , RESELLER google.com, pub-2254427607846536, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-3992036467687738, DIRECT, f08c47fec0942fa0