ANDA INGIN MENGIKLANKAN SESUATU? BOLEH emailkan kepada ADMIN DI komunitigempakzhq@gmail.com

ATTENTION: "NEW POST REPLY" display "Error". >KLIK<<

+++ Do LIKE @ SHARE ARTICLE +++

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aplikasi Melajukan Internet
#1
Sebenarnya korang tau tak internet handphone anda yang slow macam siput tu boleh dilajukan dengan menggunakan Apps yang betul? 

Aku ada install force LTE. Satu apps yang boleh melajukan capaian internet. Dari status E boleh naik ke 4G.  Tapi ada drawback dia. once ko run apps tu dia akan fokuskan kepada mendapatkan line internet (4G LTE) namun, line berkaitan GSM untuk calling disable. maksudnya ko tak boleh dapat call in atau call out jika ko run apss tu. 

Tapi kalau dirumah waktu malam -malam aku run sebab expect takde orang nak call aku. aku juga pesan sapa yang nak hubungi aku bgtau dulu melalui whatsapp atau calling whatsapp je.

ok juga kan. xdelah xboleh akses internet. Laju berdesup.. thanks to force LTE.

Satu solution kepada masalah ini ialah korang dapatkan satu handphone sebagai hotspot dan set la 4g LTE pada hotspot tersebut. dan handphone kamu akses kpd hotspot tersebut via wifi.. senang kan?

Selamat mencuba,..

Instal Force LTE sekarang!  Blush
Mari mendaftar ahli di Komuniti gempakZ~   Shy

** PENGUMUMAN PENTING: "NEW POST REPLY" BERMASALAH >>KLIK<<
** SUBSCRIBE Youtube Komuniti gempakZ >>KLIK<<
Reply
google.com, pub-xxxxxxxxxxxxxxxx (your own Google ID), DIRECT, f08c47fec0942fa0 innity.com,641, DIRECT, 47ea16374dff1d69 Appnexus.com, 3058 , RESELLER google.com, pub-2254427607846536, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-3992036467687738, DIRECT, f08c47fec0942fa0
#2
Ada service provider bg pakej murah. Walaupun Signal status 4G tapi lembab macam kura-kura. Adoilah. Nak je aku mention talian apa tu..
Mari mendaftar ahli di Komuniti gempakZ~   Shy

** PENGUMUMAN PENTING: "NEW POST REPLY" BERMASALAH >>KLIK<<
** SUBSCRIBE Youtube Komuniti gempakZ >>KLIK<<
Reply
google.com, pub-xxxxxxxxxxxxxxxx (your own Google ID), DIRECT, f08c47fec0942fa0 innity.com,641, DIRECT, 47ea16374dff1d69 Appnexus.com, 3058 , RESELLER google.com, pub-2254427607846536, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-3992036467687738, DIRECT, f08c47fec0942fa0
#3
Hint: talian baru yang menumpang service provider yang lain..😂
Mari mendaftar ahli di Komuniti gempakZ~   Shy

** PENGUMUMAN PENTING: "NEW POST REPLY" BERMASALAH >>KLIK<<
** SUBSCRIBE Youtube Komuniti gempakZ >>KLIK<<
Reply
google.com, pub-xxxxxxxxxxxxxxxx (your own Google ID), DIRECT, f08c47fec0942fa0 innity.com,641, DIRECT, 47ea16374dff1d69 Appnexus.com, 3058 , RESELLER google.com, pub-2254427607846536, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-3992036467687738, DIRECT, f08c47fec0942fa0
#4
Ini untuk 4g LTE je ke? Uih ini kalau 5G nanti dah memang laju, boleh ke guna app ni, mcm menarik je hehehehe.. Tapi guna telco skrg hampeh la, x tahu dah nak pakai telco apa.. Buat kusut je wei..
Reply
google.com, pub-xxxxxxxxxxxxxxxx (your own Google ID), DIRECT, f08c47fec0942fa0 innity.com,641, DIRECT, 47ea16374dff1d69 Appnexus.com, 3058 , RESELLER google.com, pub-2254427607846536, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-3992036467687738, DIRECT, f08c47fec0942fa0
#5
(12-31-2019, 10:05 AM)nubug Wrote: Ini untuk 4g LTE je ke? Uih ini kalau 5G nanti dah memang laju, boleh ke guna app ni, mcm menarik je hehehehe.. Tapi guna telco skrg hampeh la, x tahu dah nak pakai telco apa.. Buat kusut je wei..

I sblum nie guna umobile, jgn kata la. coverage ntah ke mana, line hilang mcm biskut, I je yg beriya2 stay sbab murah en. lama2 fed up padan muka I. tpi tu la, I guna unifi mobile, mmg sama mcm unifi wifi rumah. I makin tak sabar tunggu 5g ni, heee
Reply
google.com, pub-xxxxxxxxxxxxxxxx (your own Google ID), DIRECT, f08c47fec0942fa0 innity.com,641, DIRECT, 47ea16374dff1d69 Appnexus.com, 3058 , RESELLER google.com, pub-2254427607846536, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-3992036467687738, DIRECT, f08c47fec0942fa0
#6
(12-31-2019, 10:41 AM)Kiela Great Wrote: I sblum nie guna umobile, jgn kata la. coverage ntah ke mana, line hilang mcm biskut, I je yg beriya2 stay sbab murah en. lama2 fed up padan muka I. tpi tu la, I guna unifi mobile, mmg sama mcm unifi wifi rumah. I makin tak sabar tunggu 5g ni, heee

saya gun aunifi mobile juga. so far kat rumah OK sampailah PKP tiba.. line slow macam siput. Sebab ramai guna surfing rasanya. Nasib la ada nombor lain jd kalau slow saling tukar2 nombor untuk akses internet Big Grin
Mari mendaftar ahli di Komuniti gempakZ~   Shy

** PENGUMUMAN PENTING: "NEW POST REPLY" BERMASALAH >>KLIK<<
** SUBSCRIBE Youtube Komuniti gempakZ >>KLIK<<
Reply
google.com, pub-xxxxxxxxxxxxxxxx (your own Google ID), DIRECT, f08c47fec0942fa0 innity.com,641, DIRECT, 47ea16374dff1d69 Appnexus.com, 3058 , RESELLER google.com, pub-2254427607846536, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-3992036467687738, DIRECT, f08c47fec0942fa0


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Buat wang dengan Wang Internet Mr.Pingu 2 3,225 11-01-2013, 11:50 AM
Last Post: Mr.Pingu
  Facebook Timeline akan menggantikan aplikasi sedia ada Mr.Pingu 4 4,619 12-20-2011, 08:30 PM
Last Post: Mr.Pingu
  Selamatkan Data Sulit anda untuk Perbankan Internet Mr.Pingu 0 1,748 12-19-2011, 03:50 PM
Last Post: Mr.Pingu
  Cara melajukan capaian internet anda Mr.Pingu 0 1,865 08-09-2010, 06:51 PM
Last Post: Mr.Pingu

KoMuNiTi gempakZ on Facebook

Website Hit Counter

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)