Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
U-Mobile: Pakej postpaid terbaik untuk telefon pintar
#1
Hai kawan-kawan. Harini nak cerita sedikit tentang pakej U-Mobile. Housemate saya dah pakai U-Mobile ni lama dan sudah lama juga dia mengesyorkan kepada saya. Namun kerana malas nak ambil tahu dan still dalam kontrak dengan maxis saya tak ambil kisah sangat. Now, after kontrak dengan maxis selama 2 tahun telah tamat, saya pun mula memikirkan untuk beralih ke U-Mobile.

Apa yang menariknya tentang U-Mobile? Persoalan tersebut tentu sekali dapat dijawab apabila melihat pakej internet telefon pintar paling murah sekali berbanding talian lain iaitu serendah RM 28 ringgit sebulan! Bukan sahaja anda mendapat pakej 1 Gigabytes kuota internet malahan anda tidak akan dikenakan charge tambahan apabila menggunakan lebih kuota melainkan dikenakakan "penalti" pengurangan speed untuk melayari internet. Bagi saya itu tidak menjadi masalah.

Selain pakej internet serendah RM 28 sebulan, U-Mobile menawarkan percuma 300 sms ke talian u-mobile dan talian lain. Jika kuota ini telah dihabiskan barulah charge tambahan sms akan dikenakan. Namun jika kuota tersebut tidak dihabiskan dalam masa sebulan tersebut, ia akan dibawa ke bulan seterusnya! Wow!! Pakej lain ada ke bagi camni? Tambahan lagi hebatnya tentang pakej postpaid U-Mobile ni adalah anda boleh membayar bil melalui online ataupun top-up seperti biasa.

Paling penting, tentang speed internet UMobile yang dikatakan paling pantas di Malaysia. Speed internet boleh mencapai kelajuan 45 Megabyte per seconds!! Sangat laju.. Akan tetapi, setakat yang Mr.PiNGu ketahui, Kelajuan super duper dasyat ini hanya boleh didapati di Pulau Pinang dan Johor Bahru manakala di kawasan lain masih dalam pembangunan.

Untuk maklumat lanjut, anda boleh rujuk pakej U-Mobile seperti dibawah. saya tinggal di Johor bahru dan apa yang saya katakan sped internet U-Mobile memang dasyat! Selamat tinggal Maxis. Walaupun perkhidmatan internet, sms dan call daripada maxis sangat baik di hampir semua kawasan, namun saya tak tahan bayar bil yang cukup membebankan sehingga mencapai RM 200 sebulan! Pelik tapi benar. Sekian

[Image: pakej-u-mobile.jpg]

BACA JUGA:

- IPHONE 5, JAPAN
- ALAT BANTUAN BATERI IPHONE
- GAJET, JURURAWAT PERIBADI
- IPHONE 4 vs IPHONE 5
Mari rakan-rakan mendaftar sebagai seorang ahli Komuniti gempakZ~   Shy
Reply
#2
u mobile ni mmg bagui ker? sbb i nk cari data plan bg smartfon i skang. rancang nk bali satu sbb rasa outdate jer tengok member i smua main whatsapp skang. hihi
member i ade bg taw bhw u mobile ni skang buat promosi utk plan yg baru iaitu UNI18/28/38. ok ker plan ni?
i rasa smua plan tu mcm lebih kurang ajer. susah nk pilih lah
i nk cari yg paling jimat, x de caj2 apa pe dan yg penting skali coverage dia kena bagui lah Smile
tlg bg cadangan yer
Reply
#3
Masa ni banyak jenis plan yg Telco servis provide,u blh pilih saje mana2 satu yg sesuai utk u. XD Selain drpd Umobile,u blh pilih Telco servis yg lain, cthnya XOX, Tunatalk, Salamfone,atau Tron. Telco servis yg berbagai2 jenis akan bagi plan dan harga promosi yg beza. U harus buat survey utk dptkan info lanjut dan pilihan yg sesuai baru dpt dibuat. U maukan mcm mana punye servis? Perlukah mobile internet servis? Mcm mana pula dgn usage yg u perlu utk mobile internet servis? Dan mobile usage (sms/call) pula mcm mana.. Wink[/u]
Reply
#4
u-mobile yes murah but.. lepas guna beberapa ketika aku dh band balik.. servis dia nih xbagus and slow la selalu.. kadang2 je laju
Mari rakan-rakan mendaftar sebagai seorang ahli Komuniti gempakZ~   Shy
Reply
#5
ya lah! u mobile tu telco baru lg. x pasti ttg coverage dia, kelaujuan data dan servis dia. keke
Reply
#6
Sebenarnya I punye telco servis punye usage quite low la.. dan mana2 prepaid saje dah ok dah..I x bercadang utk tukar telco servis pon, tak mau kehilangan semua contact Cool
Reply
#7
maxis setakat ni terbaik tp mahal sket la
Mari rakan-rakan mendaftar sebagai seorang ahli Komuniti gempakZ~   Shy
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Telefon Bimbit Pintar tahan 5 tahun tanpa di charge Mr.Pingu 0 599 03-05-2013, 03:05 AM
Last Post: Mr.Pingu
  Huawei Honor - Telefon pintar terkini Mr.Pingu 0 1,079 07-18-2012, 08:21 PM
Last Post: Mr.Pingu

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)