ANDA INGIN MENGIKLANKAN SESUATU? BOLEH emailkan kepada ADMIN DI komunitigempakzhq@gmail.com

ATTENTION: "NEW POST REPLY" display "Error". >KLIK<<

+++ Do LIKE @ SHARE ARTICLE +++

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IKLAN PERNIAGAAN PERCUMA ONLINE DI PG MALL
#1


Iklan perniagaan percuma online di pg mall dengan panduan daftar merchant di pg mall untuk promosikan bisnes online free bagi meluaskan pasaran perniagaan dan peluang mengembangkan perniagaan.
PG MALL adalah platform jual beli barang dan perkhidmatan terbaru yang di kelolakan oleh Syarikat emas terbesar Malaysia iaitu Public Gold yang menawarkan pembelian barangan dan tempahan secara online yang mudah dan selamat. Pembelian secara online kini amat popular kerana boleh membeli belah dengan selesa dirumah tanpa kos minyak petrol yang meningkat atau kesesakan jalan raya, dapat membandingkan harga barang, dapat diskaun, membeli barang tanpa sempadan dan boleh membeli belah setiap masa 24 jam sehari. Contoh platform jual beli popular masa kini adalah seperti lazada, zalora, mudah, lelong, ebay malaysia, nile, popLook dan sebagainya dan kini pusat jual beli online terbaru yang memasarkan semua produk antarabangsa dan tempatan ialah pg mall.
 
PG MALL Public Gold adalah SATU-SATUNYA platform yang menawarkan jual beli barangan dan perkhidmatan dengan menggunakan WANG dan EMAS. Pembeli boleh memilih untuk membeli produk barangan dengan menggunakan wang atau emas untuk membuat pembelian dan sebaliknya peniaga juga boleh menerima pembayaran menggunakan wang atau emas. Pembeli yang membeli barangan menggunakan emas adalah di kalangan pelanggan Public Gold yang kini berjumlah melebihi 150,000 orang dari Malaysia, Singapura, Brunai dan Indonesia yang mempunyai akaun emas GAP. Contohnya, pelanggan Public Gold yang berada di Indonesia boleh membeli budu dari pg mall dengan menggunakan emas GAP dan budu akan sampai kepada pelanggan di Indonesia. Jadi pg mall adalah perniagaan merentasi sempadan dengan mudah menggunakan emas. Kini Public Gold mempunyai 19 cawangan di Malaysia, Singapura dan Indonesia akan memberi peluang peniaga untuk mengembangkan perniagaan dengan mudah tanpa sempadan dengan tersedianya pelanggan Public Gold yang sudah melebihi 150,000 orang. Klik MAKLUMAT PROGRAM GAP PUBLIC GOLD untuk maklumat mengenai akaun emas GAP (Gold Accumulation Program) serta panduan beli emas gap.
 

 
Urusniaga shopping online di pg mall amat mudah iaitu menggunakan  wang tunai (Ringgit Malaysia) atau emas sebagai transaksi bayaran. Bagi bukan pelanggan Public Gold yang tiada akaun emas GAP boleh membeli barang di pg mall dengan menggunakan wang ringgit malaysia melalui akaun bank. Bagi pelanggan Public Gold yang berjumlah melebihi 150,000 orang boleh menggunakan akaun emas GAP iaitu emas dalam akaun GAP di tukar kepada mata wang emas dikenali Gold Cash (GC). PG Mall memudahkah pembelian diatas talian bagi pemilik akaun emas GAP menukar gram emas kepada Gold Cash atau dikenali GC. Emas dalam akaun GAP di tukar kepada Gold Cash (GC) kerana memudahkan pembelian barangan yang kecil. Contohnya, harga barang di PG mall ialah RM1.90, jadi jika emas ianya seberat 190/1.90 iaitu 0.01g emas, susah dikira...jika pengiraan Gold Cash lebih mudah iaitu RM1.90 iaitu 1GC dimana 1g emas bersamaan 100GC. Gold Cash adalah mata wang digital emas Pertama Di Dunia yang telah di daftarkan, dicipta dan ditrademark oleh Public Gold.
Public Gold kini mempunyai pelanggan melebihi 150k dari Malaysia, Singapura, Indonesia dan Brunai merupakan peluang terbaik peniaga online dan Industri Kecil dan Sederhana, IKS mengembangkan perniagaan secara online bukan sahaja dalam malaysia tapi seluruh dunia. Peniaga boleh mengiklankan semua jenis produk di PG Mall kecuali yang emas dan alkohol secara percuma hingga tarikh promosi. Rebut peluang mengiklankan atau memasarkan produk perniagaan secara percuma bagi meluaskan pasaran daan mengembangkan perniagaan.Pg mall kini telah mempunyai lebih dari 10,000 pilihan produk tempatan atau luar negara dan telah mendapat sokongan dari pelbagai agensi tempatan. PG Mall telah bekerjasama dengan Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM), Majlis Amanah Rakyat (MARA), Persatuan Usahawan Wanita Bumiputera Malaysia (USAHANITA), Persatuan Jaringan Usahawan Wanita Bumiputra Malaysia (WENA) dan terbaru Perbadanan Kemajuan Kraftangan Malaysia(PKKM) untuk membantu ahli-ahli mereka menyertai PG Mall bagi mengembangkan pasaran perniagaan.

PROSES PERNIAGAAN DI PG MALLProses perniagaan di pg mall amat mudah iaitu orang awam atau ahli public gold membeli barangan di pg mall secara online dengan pembayaran online banking dan peniaga atau merchant akan menerima order pembelian, peniaga atau merchant pg mall akan menghantar barangan secara pos dan pembayaran akan di terima kedalam akaun peniaga dalam bentuk wang tunai atau emas, Gold Cash dalam masa 3 hingga 5 hari bekerja. Peniaga boleh memilih sama ada mahu menerima bayaran dalam bentuk wang ringgit atau emas.

KENAPA SERTAI PG MALL PUBLIC GOLD ?
Banyak kelebihan menyertai pg mall iaitu pengiklan produk barangan dan perkhidmatan tempatan secara percuma iaitu :1. Sudah tersedia pelanggan seramai 150,000 yang terdiri pelanggan Public Gold
Pemilik akaun emas GAP Public Gold yang kini melebihi 150k merupakan pelanggan sedia ada yang berpotensi membeli belah dalam Pgmall.
2. Perkhidmatan Pengiklanan Percuma.
Peniaga atau merchant boleh memasarkan barangan dan produk secara percuma buat masa ini dalam tempoh promosi.
3. Pusat jual beli belah online 24 jam sehari.
Website Pg mall beroperasi 24 jam 7 hari seminggu sepanjang tahun akan memberikan keselesaan kepada pembeli untuk membeli belah tanpa mengira waktu.
4. Pemasaran Perniagaan Tanpa Sempadan.
Pemilik perniagaan dapat memasarkan produk barangan tanpa batas sempadan ke seluruh dunia selain pasaran yang telah sedia ada di Indonesia, Brunai dan Singapura yang terdiri daripada pelanggan Public Gold.
5. Penjimatan Pengiklanan Perniagaan
Peniaga yang memasarkan produk atau perkhidmatan di Pgmall akan dapat penjimatan melakukan iklan dan penjenamaan kerana Public Gold melakukan pengiklanan, promosi, marketing dan penjenamaan tentang Pgmall dan secara tidak langsung produk atau servis peniagaan dalam pg mall dikenali tanpa melibatkan kos pengiklanan. Pengedar emas dan ahli public gold juga yang melebihi 150k secara tidak langsung memberi nilai tambah mengiklankan barangan di pg mall.
6. Pemasaran perniagaan yang Mudah
Pengiklanan di pg mall amat mudah yang boleh dilakukan di rumah dengan hanya mengambil gambar produk perniagaan dan masukkan ke pg mall.
7. Pengiklanan Produk Perniagaan Tanpa Had
Pengiklanan produk perniagaan di PG MALL adalah tanpa had iaitu boleh mengiklankan produk seberapa banyak produk perniagaan.
8. Pelindung Susut Nilai Wang
Peniaga atau merchant pg mall boleh dapat hasil jualan dengan wang ringgit atau emas. Peniaga yang bijak akan menyimpan sebahagian keuntungan dalam bentuk emas sebagai pelindung kejatuhan nilai wang atau pelindung susut nilai wang. Hasil perniagaan yang terkumpul dalam bentuk emas pastinya meningkat nilainya selari peningkatan harga emas  setelah di simpan lama, berbanding simpanan wang yang semakin turun nilainya.
9. Pemasaran Produk Barangan Tanpa Had
Pemasaran barangan dan perkhidmatan di PG Mall tanpa had, di mana peniaga boleh memasarkan apa saja barangan perniagaan.
10. Pusat Beli Belah Online Telus Dan Mudah
Pg Mall yang menggunakan emas dalam urusniaga memudahkan jual beli online di semua negara kerana dimana sahaja 1 gram emas bersamaan 100GC iaitu jika pembeli yang berada di luar negara yang mempunyai akaun emas gap dengan mudah, adil dan telus membeli barangan tanpa perlu menukar mata wang.
11. PG Mall Merchant page adalah PERCUMA
Peniaga di PG Mall diberikan PG Mall Merchant page panel dashboard secara percuma. Setiap penjual PG Mall yang mendaftar pernigaan mereka di PG Mall akan menerima login dan password untuk akses PG Mall Merchant page yang mana penjual boleh menguna panel dashboard pengurusan stok produk mereka dan pesanan pelanggan. PG Mall Merchant page ini adalah diberi PERCUMA kepada penjual di PG Mall. Kebiasaan harga e-commerce shopping cart mahal harga
CARA IKLAN PERNIAGAAN PERCUMA DI PG MALL
Cara iklan perniagaan di pg mall amat mudah, dengan 2 cara berikut :
1. PENIAGA DAFTAR SENDIRI ONLINE DI PG MALL
Panduan peniaga atau merchant mendaftar sendiri di PG MALL online untuk pengiklanan percuma bagi mengembangkan perniagaan. Sebelum mendaftar pg mall secara online, sediakan dahulu gambar berbentuk pdf gambar kad pengenalan depan dan belakang bagi pengiklanan perniagaan individu atau gambar pendaftaran SSM syarikat bagi pengiklanan perniagaan syarikat atau kompeni. Klik VIDEO YOUTUBE PANDUAN DAFTAR PERNIAGAAN DI PG MALL untuk IKLAN PERNIAGAAN PERCUMA ONLINE.

CARA DAFTAR PRODUK PERNIAGAAN DI PG MALL ONLINE :
Layari website PG MALL iaitu klik https://pgmall.my
Scroll ke bahagian bawah sekali dan klik REGISTER HERE pada MerchantLangkah pertama lengkapkan maklumat Merchant, Pilih sama ada Individu ( tiada SSM) atau Company (mempunyai SSM). Tuliskan maklumat perniagaan dan pemilik perniagaan dengan betul dan pada ruangan INTRODUCER PGCODE tuliskan PG001425 dan klik CHECK dan terpapar MOHD ZAIDI BIN JUNUS sebagai pembimbing dalam pengiklanan perniagaan di pg mall.Langkah kedua lengkapkan maklumat penerimaan bayaran, Pilih sama ada ahli Public Gold yang mempunyai kod pg atau bukan ahli public gold. Pada pilihan penerimaan bayaran bagi peniaga, boleh pilih sama ada mahu menerima bayaran dalam bentuk emas, GC settlement atau dalam bentuk wang tunai Cash Settlement yang akan di masukkan kedalam akaun bank peniaga.Langkah akhir ialah mengupload dokumen perniagaan iaitu gambar pdf kad pengenalan depan dan belakang bagi INDIVIDU atau gambar pdf daftar perniagaan SSM bagi Company atau syarikat. Klik SUBMIT apabila telah selesai.Tahniah, kerana telah bertindak bijak menyertai pg mall untuk mengembangkan perniagaan secara online secara percuma. Dalam tempoh 24 jam bekerja, peniaga/merchant akan memerima emel pengesahan pendaftaran perniagaan dan boleh mula mengiklan produk perniagaan di PG MALL. Setelah mendapat pengesahan pendaftara, login menggunakan alamat email anda serta password yang anda pilih semasa pendaftaran untuk mengupload produk perniagaan di PG MALL. Panduan mengupload produk perniagaan di PG MALL boleh lihat video youtube pada tajuk MERCHANT PG MALL TUTORIAL.
Panduan, bimbingan, maklumat lanjut atau latihan whatsapp 019-9185593, Mohd Zaidi Bin Junus Master Dealer Public Gold Semenjak 2010. Maklumat terkini pg mall boleh like fanpage manager pg mall, TRICIA GOLD PG MALL.
 
2. DEALER PUBLIC GOLD DAFTAR PERNIAGAAN DI PG MALL.
Dealer Public Gold seperti saya, boleh daftarkan perniagaan di pg mall dengan menghantar maklumat butiran di bawah ke whatsapp saya, 019-9185593 dan panduan seterusnya akan di berikan.
Maklumat yang perlu di hantar :
Nama Penuh :
Kad Pengenalan :
Alamat :
Nama Perniagaan :
Emel :
No telefon :
Nama dan nombor akaun bank :
Gambar ic depan dan belakang atau gambar daftar niaga SSM.
Rebut peluang iklan bisnes online percuma dalam tempoh promosi bagi mengembangkan perniagaan dengan promosikan perniagaan secara online. Jual beli dalam talian atau online shopping kini amat popular di zaman maklumat di hujung jari dengan kesibukan masa, waktu kemelesetan ekonomi, kos hidup yang meningkat dan kenaikkan harga barangan. Bertindak segera sebelum promosi pengiklanan percuma berakhir.
 
 
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2017, MAAF ZAHIR BATIN
BELAJAR MELABUR EMAS FIZIKAL GOLD BAR, EMAS DINAR, JONGKONG PERAK DAN BARANG KEMAS
KLIK PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD MALAYSIA
Reply
google.com, pub-xxxxxxxxxxxxxxxx (your own Google ID), DIRECT, f08c47fec0942fa0 innity.com,641, DIRECT, 47ea16374dff1d69 Appnexus.com, 3058 , RESELLER google.com, pub-2254427607846536, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-3992036467687738, DIRECT, f08c47fec0942fa0


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  DUIT ONLINE SEKALI MODAL RENTAS SEDUNIA GLR2U appera 1 1,183 11-05-2017, 09:41 AM
Last Post: Mr.Pingu
  BISNES ONLINE UNTUK SURI RUMAH DAN PELAJAR KOLEJ appera 0 1,359 06-01-2017, 08:51 AM
Last Post: appera
  PROMOSI BINA PERNIAGAAN EMAS SENDIRI OGOS 2016 zaidiemas 0 1,104 08-15-2016, 06:25 PM
Last Post: zaidiemas
Lightbulb PROMOSI MULAKAN PERNIAGAAN EMAS TANPA MODAL zaidiemas 0 360 04-05-2016, 09:45 PM
Last Post: zaidiemas
  I-PANEL SURVEY: MOH TRY (online $$$$) Mr.Pingu 12 9,438 05-10-2011, 01:57 AM
Last Post: Mr.Pingu

KoMuNiTi gempakZ on Facebook

Website Hit Counter

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)