| FORUM | | GEMPAKZ | | BLOGLIST | | LIRIK | | KARAOKE | | PROMOSI | | MyGK | | OSH |

+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++*

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peti ais mana plg ok?
#1
Thumbs Up 
tengah cari peti ais baru,nk survey dlu..bru pindah rumah..nk yg besar coz rmai org dlm rumah,kecik2 leceh x bole ltak brg byk..bole bg idea or pnglaman  apa yg korg guna?nnt kalau brkenan aku bole trus beli.. Big Grin
Reply

**KLIK: RDIJASIGNATURE, WEAR WITH PRIDE, KOLEKSI TUDUNG EXCLUSIVE **

#2
berapa byk kau?kalau bli yg top brand la.lgpun rumah bru kn,msti nk pkai yg than lama.kakak aq bli mesin basuh jnma beko 2 tahun lps, tgk kt store brg2 dia nmpk elok jgk.tp hrga mahal ckit la..jnji okay
Reply
#3
rumah saya 5org, guna samsung peti ais 410L cukup dah la. jika x muat or ada budak2 mcm baby, kena simpan susu dalam peti ais, saya suggest kena beli satu freezer specially utk susu tu la. lbh hygiene.
Reply
#4
(07-17-2017, 09:58 AM)kayumanis Wrote: tengah cari peti ais baru,nk survey dlu..bru pindah rumah..nk yg besar coz rmai org dlm rumah,kecik2 leceh x bole ltak brg byk..bole bg idea or pnglaman  apa yg korg guna?nnt kalau brkenan aku bole trus beli.. Big Grin

i rasa blh pergi kedai2 senheng tgk dia ada banyak alat2 electronic utk tgk yg penting klau ada apa2 rsk dia akan buat pampasan kpd awk.
Reply
#5
Ari tu, aq baru pi senheng dgn bini.
Nampak peti ais beko ada 12 tahun warranty terkejut kitaorg.
Igt salah tagging ke ape. Lps tu, bini pi tanya mmg ada 12 tahun warranty.
So kitaorg dah decide nak beli ni, lps peti ais yg lama tu rosak.
Reply
#6
(07-17-2017, 09:58 AM)kayumanis Wrote: tengah cari peti ais baru,nk survey dlu..bru pindah rumah..nk yg besar coz rmai org dlm rumah,kecik2 leceh x bole ltak brg byk..bole bg idea or pnglaman  apa yg korg guna?nnt kalau brkenan aku bole trus beli.. Big Grin

Rumah saya 7 orang, guna brand Mitsubishi, cukup-cukup diguna lagi harga tepat dan agak cantik Cool .
Kalau ada masa, pergilah kedai electronic...sentiasa ada promotion tuhh.. Angel
Reply
#7
(07-19-2017, 12:50 PM)JOLIE Wrote:
(07-17-2017, 09:58 AM)kayumanis Wrote: tengah cari peti ais baru,nk survey dlu..bru pindah rumah..nk yg besar coz rmai org dlm rumah,kecik2 leceh x bole ltak brg byk..bole bg idea or pnglaman  apa yg korg guna?nnt kalau brkenan aku bole trus beli.. Big Grin

Rumah saya 7 orang, guna brand Mitsubishi, cukup-cukup diguna lagi harga tepat dan agak cantik Cool .
Kalau ada masa, pergilah kedai electronic...sentiasa ada promotion tuhh.. Angel

i bru ni ada nk cari mesin bsuh bru,mmber i x sggest mitsubishi dia pernah guna bunyi bising sgt.tak best.tp aircond dia sgt good.still looking for other brand.
Reply
#8
(07-20-2017, 10:12 AM)wason Wrote:
(07-19-2017, 12:50 PM)JOLIE Wrote:
(07-17-2017, 09:58 AM)kayumanis Wrote: tengah cari peti ais baru,nk survey dlu..bru pindah rumah..nk yg besar coz rmai org dlm rumah,kecik2 leceh x bole ltak brg byk..bole bg idea or pnglaman  apa yg korg guna?nnt kalau brkenan aku bole trus beli.. Big Grin

Rumah saya 7 orang, guna brand Mitsubishi, cukup-cukup diguna lagi harga tepat dan agak cantik Cool .
Kalau ada masa, pergilah kedai electronic...sentiasa ada promotion tuhh.. Angel

i bru ni ada nk cari mesin bsuh bru,mmber i x sggest mitsubishi dia pernah guna bunyi bising sgt.tak best.tp aircond dia sgt good.still looking for other brand.

ko bole cuba guna jnama beko , sbb kt restaurant aq ni guna peti ais dan mesin pencucui pinggan tu jnma beko je ..bagus mmg tahan lama pon , cuba guna jenama ni ...takyah takot sbb dowang ni lgi ada bagi warranty utk 12 thn..ko boleh cuba guna jugak ..memg puasa ati.
Reply
#9
(07-18-2017, 11:02 PM)charles kid Wrote:
(07-17-2017, 09:58 AM)kayumanis Wrote: tengah cari peti ais baru,nk survey dlu..bru pindah rumah..nk yg besar coz rmai org dlm rumah,kecik2 leceh x bole ltak brg byk..bole bg idea or pnglaman  apa yg korg guna?nnt kalau brkenan aku bole trus beli.. Big Grin

i rasa blh pergi kedai2 senheng tgk dia ada banyak alat2 electronic utk tgk yg penting klau ada apa2 rsk dia akan buat pampasan kpd awk.
setahu aku kalau brg problem slagi ada waranti mmg diorg yg akan tukar..sbb tu kalau nk bli nrg kena cari jenama yg mmg confirm bgus..xde la pkai sekejap2..nak pkai brg lama..sbb tu pntingnya kualiti dan wrranti
Reply
#10
betul tu jenama kene baik la.. biasa pakai yang cikai cikai cepat rosak
Mari rakan-rakan mendaftar sebagai seorang ahli Komuniti gempakZ~   Shy
Reply


KoMuNiTi gempakZ on Facebook

Website Hit Counter
Hit from: 29-3-2012

>> PROMOSI <<

^_^

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)