Please Log-in or Register to get full access to the forums.

Lost Password?

>>> REGISTER | LOG-IN | PROFILE | LOG-OUT | INBOX <<<

| HOME | | KOMUNITI BLOGGER| | GEMPAKZ SANTAI | | ISU SERIUS | | HIBURAN | | HOBI | | PENDIDIKAN | | AKADEMIK | | PELBAGAI | | ADMIN | *BLOG*

>>>PERHATIAN SEMUA! BACA INI DULU: ADMIN DECLARATION <<<

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kelebihan iPhone 4 yang best
01-15-2011, 08:48 PM (This post was last modified: 01-15-2011 08:59 PM by Mr.Pingu.)
Post: #1
Kelebihan iPhone 4 yang best
[Image: iphone4thumb640xauto144.jpg]

iPhone 4 memang sudah menjadi kegilaan sebilangan penggemar telefon mudah alih dewasa ini. Yang menjadi persoalan, mengapakah iphone 4 menjadi kegemaran dan pilihan ramai? Pastinya kerana ia memiliki ciri-ciri menarik dan hebat yang tidak ada pada telefon mudah alih yang lain. Saya tidaklah memiliki iphone 4 kerana saya sudah menggunakan perkhidmatan iphone 3gs. mungkin kalau ada peluang nak upgrade ke iphone 4.. hehe.. tapi tgok juga mana tau iphone akan keluarkan versi 5 pula.. tunggu dan lihat sahaja.. heehee...

Ok disini dibincangkan tentang 2 Aplikasi yang menarik:

1) Facetime

Semenjak berkembangnya teknologi telefon, ia menjadi suatu idaman setiap pengguna untuk membuat panggilan video.Ciri tersebut dijelmakan dalam Iphone 4 ini. Dengan satu sentuhan, kita boleh berkongsi kisah suka duka dengan insan yang tersayang Pastinya senyuman akan terukir tatkala terpandang wajah yang dirindui secara langsung.

2) Multi-Tasking

Ciri terbaru ini membolehkan kita pengguna Iphone 4 menggunakan TIGA aplikasi secara serentak.Apa yang BAGUS mengenai ciri ini… kita boleh tukar mana-mana aplikasi yang digunakan ON THE SPOT tanpa sebarang masalah. Ia juga tidak membuatkan kapasiti bateri Iphone anda berkurangan…. HEBAT …bukan….. Kalau yang masih ragu-ragu nak pakai Iphone tu leh la try.. Anda tak rasa menyesal pun.. hehe

Sebenarnya, banyak lagi kelebihan iphone 4 ini seperti Boleh merakam Video yang mempunyai Quality HD, gambar yang agak baik (>5M pixel)dan sebagainya~

Mari rakan-rakan mendaftar sebagai seorang ahli Komuniti gempakZ~ Shy
Quote
JOM JOIN KOMUNITI GEMPAKZ. Klik: >>> REGISTER <<<
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies Views: Last Post
  iphone 5 !!! iphone yg terhebat setakat ni! pluggertorn 7 2,016 12-14-2012 05:20 PM
Last Post: Mr.Pingu

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Website Submission Optimization Search Engine Submission - AddMe

Free PageRank Checker My Ping in TotalPing.com Malaysian Free Auto Backlink Exchange Ping your blog, website, or RSS feed for Free Blogged.my Text Backlink Exchanges free web site traffic and promotion

Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Website Hit Counter
Hit from: 29-3-12  
KoMuNiTi gempakZ on Facebook