Please Log-in or Register to get full access to the forums.

Lost Password?

>>> REGISTER | LOG-IN | PROFILE | LOG-OUT | INBOX <<<

| HOME | | KOMUNITI BLOGGER| | GEMPAKZ SANTAI | | ISU SERIUS | | HIBURAN | | HOBI | | PENDIDIKAN | | AKADEMIK | | PELBAGAI | | ADMIN |

>>> PERHATIAN SEMUA! BACA INI DULU: ADMIN DECLARATION <<<

BLOGLIST: | GEMPAKZ |  | LIRIK |  | KARAOKE |  | PROMOSI | | MR.PINGU |

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kelebihan iPhone 4 yang best
01-15-2011, 08:48 PM (This post was last modified: 01-15-2011 08:59 PM by Mr.Pingu.)
Post: #1
Kelebihan iPhone 4 yang best
[Image: iphone4thumb640xauto144.jpg]

iPhone 4 memang sudah menjadi kegilaan sebilangan penggemar telefon mudah alih dewasa ini. Yang menjadi persoalan, mengapakah iphone 4 menjadi kegemaran dan pilihan ramai? Pastinya kerana ia memiliki ciri-ciri menarik dan hebat yang tidak ada pada telefon mudah alih yang lain. Saya tidaklah memiliki iphone 4 kerana saya sudah menggunakan perkhidmatan iphone 3gs. mungkin kalau ada peluang nak upgrade ke iphone 4.. hehe.. tapi tgok juga mana tau iphone akan keluarkan versi 5 pula.. tunggu dan lihat sahaja.. heehee...

Ok disini dibincangkan tentang 2 Aplikasi yang menarik:

1) Facetime

Semenjak berkembangnya teknologi telefon, ia menjadi suatu idaman setiap pengguna untuk membuat panggilan video.Ciri tersebut dijelmakan dalam Iphone 4 ini. Dengan satu sentuhan, kita boleh berkongsi kisah suka duka dengan insan yang tersayang Pastinya senyuman akan terukir tatkala terpandang wajah yang dirindui secara langsung.

2) Multi-Tasking

Ciri terbaru ini membolehkan kita pengguna Iphone 4 menggunakan TIGA aplikasi secara serentak.Apa yang BAGUS mengenai ciri ini… kita boleh tukar mana-mana aplikasi yang digunakan ON THE SPOT tanpa sebarang masalah. Ia juga tidak membuatkan kapasiti bateri Iphone anda berkurangan…. HEBAT …bukan….. Kalau yang masih ragu-ragu nak pakai Iphone tu leh la try.. Anda tak rasa menyesal pun.. hehe

Sebenarnya, banyak lagi kelebihan iphone 4 ini seperti Boleh merakam Video yang mempunyai Quality HD, gambar yang agak baik (>5M pixel)dan sebagainya~

Mari rakan-rakan mendaftar sebagai seorang ahli Komuniti gempakZ~ Shy
Quote

JOM JOIN KOMUNITI GEMPAKZ. Klik: >>> REGISTER <<<

Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies Views: Last Post
  iphone 5 !!! iphone yg terhebat setakat ni! pluggertorn 7 2,723 12-14-2012 05:20 PM
Last Post: Mr.Pingu

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Website Hit Counter
Hit from: 29-3-12  
KoMuNiTi gempakZ on Facebook