ATTENTION: "NEW POST REPLY" display "Error". >KLIK<<

+++ Do LIKE @ SHARE ARTICLE +++

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aplikasi Melajukan Internet
#1
Sebenarnya korang tau tak internet handphone anda yang slow macam siput tu boleh dilajukan dengan menggunakan Apps yang betul? 

Aku ada install force LTE. Satu apps yang boleh melajukan capaian internet. Dari status E boleh naik ke 4G.  Tapi ada drawback dia. once ko run apps tu dia akan fokuskan kepada mendapatkan line internet (4G LTE) namun, line berkaitan GSM untuk calling disable. maksudnya ko tak boleh dapat call in atau call out jika ko run apss tu. 

Tapi kalau dirumah waktu malam -malam aku run sebab expect takde orang nak call aku. aku juga pesan sapa yang nak hubungi aku bgtau dulu melalui whatsapp atau calling whatsapp je.

ok juga kan. xdelah xboleh akses internet. Laju berdesup.. thanks to force LTE.

Satu solution kepada masalah ini ialah korang dapatkan satu handphone sebagai hotspot dan set la 4g LTE pada hotspot tersebut. dan handphone kamu akses kpd hotspot tersebut via wifi.. senang kan?

Selamat mencuba,..

Instal Force LTE sekarang!  Blush
Mari mendaftar ahli di Komuniti gempakZ~   Shy

** PENGUMUMAN PENTING: "NEW POST REPLY" BERMASALAH >>KLIK<<
** SUBSCRIBE Youtube Komuniti gempakZ >>KLIK<<
Reply
google.com, pub-xxxxxxxxxxxxxxxx (your own Google ID), DIRECT, f08c47fec0942fa0 innity.com,641, DIRECT, 47ea16374dff1d69 Appnexus.com, 3058 , RESELLER google.com, pub-2254427607846536, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-3992036467687738, DIRECT, f08c47fec0942fa0
#2
Ada service provider bg pakej murah. Walaupun Signal status 4G tapi lembab macam kura-kura. Adoilah. Nak je aku mention talian apa tu..
Mari mendaftar ahli di Komuniti gempakZ~   Shy

** PENGUMUMAN PENTING: "NEW POST REPLY" BERMASALAH >>KLIK<<
** SUBSCRIBE Youtube Komuniti gempakZ >>KLIK<<
Reply
google.com, pub-xxxxxxxxxxxxxxxx (your own Google ID), DIRECT, f08c47fec0942fa0 innity.com,641, DIRECT, 47ea16374dff1d69 Appnexus.com, 3058 , RESELLER google.com, pub-2254427607846536, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-3992036467687738, DIRECT, f08c47fec0942fa0
#3
Hint: talian baru yang menumpang service provider yang lain..😂
Mari mendaftar ahli di Komuniti gempakZ~   Shy

** PENGUMUMAN PENTING: "NEW POST REPLY" BERMASALAH >>KLIK<<
** SUBSCRIBE Youtube Komuniti gempakZ >>KLIK<<
Reply
google.com, pub-xxxxxxxxxxxxxxxx (your own Google ID), DIRECT, f08c47fec0942fa0 innity.com,641, DIRECT, 47ea16374dff1d69 Appnexus.com, 3058 , RESELLER google.com, pub-2254427607846536, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-3992036467687738, DIRECT, f08c47fec0942fa0


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Cara melajukan capaian internet anda Mr.Pingu 0 1,754 08-09-2010, 06:51 PM
Last Post: Mr.Pingu

KoMuNiTi gempakZ on Facebook

Website Hit Counter

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)