Komuniti gempakZ
  • Portal
  • Search
  • Member List
  • Calendar
  • Help
Hello There, Guest! Login Register
Login
Username:
Password: Lost Password?
 
Komuniti gempakZ › GEMPAKZ CORNER › SERIUS GEMPAKZ › iSu TeRKiNi v
« Previous 1 ... 16 17 18 19 20 ... 40 Next »

Malaysia adalah Negara Islam Termaju

NAK IKLANKAN SESUATU atau LAPOR masalah forum? Emailkan di komunitigempakzhq@gmail.com

KONGSI ARTIKEL INI
Facebook WhatsApp Telegram X Email
? Link artikel telah disalin
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Thread Modes
Malaysia adalah Negara Islam Termaju
Mr.Pingu Offline
Administrator
*******
Posts: 6,498
Threads: 2,797
Joined: Aug 2010
Reputation: 4
#1
02-07-2012, 04:38 PM
Malaysia negara Islam termaju
Oleh RADHUAN HUSSAIN
pengarang@utusan.com.my

Negara serta rakyat yang terus dipacu oleh kerajaan Barisan Nasional (BN).

"Impian kita dalam lapan tahun lagi Malaysia akan dimartabatkan sebagai sebuah negara maju yang berpendapatan tinggi. (Malaysia) sebagai negara Islam pertama di dunia yang mampu mencapai taraf negara maju," katanya.

Najib berucap seterusnya menyempurnakan majlis penyampaian Baucar Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) peringkat Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Burok di Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Budiman di sini hari ini.

Turut hadir isteri beliau, Datin Seri Rosmah Mansor; Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said serta isteri, Toh Puan Seri Norliza Mahmud; Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek; Speaker Dewan Undangan Negeri, Datuk Tengku Putera Tengku Awang serta Ketua UMNO Bahagian Kuala Terengganu, Datuk Wan Ahmad Farid Wan Salleh.

Hampir 10,000 orang dari segenap lapisan masyarakat menghadiri program tersebut termasuk mereka yang menerima baucar BR1M yang diserahkan oleh Perdana Menteri.

Menurutnya, sejak negara merdeka sehingga sekarang, kerajaan tidak putus-putus menjaga kebajikan rakyat termasuk melaksanakan pembangunan luar bandar, Program Transformasi Kerajaan (GTP) dan Program Transformasi Ekonomi (ETP).

Jelas Perdana Menteri, kesemua program kebajikan yang sentiasa diberi penekanan dan keutamaan oleh kerajaan BN adalah selaras dengan tuntutan Islam yang menyeru kepada kebajikan.

Beliau menjelaskan, Malaysia mempunyai kelebihan dan dikagumi dunia kerana masih berkemampuan meningkatkan taraf hidup rakyat menerusi peningkatan kadar gaji dan pencen kepada penjawat awam ketika negara lain dilanda kemelut ekonomi.

"Di Eropah termasuk Greece yang suatu ketika dulu merupakan pusat tamadun dunia, hari ini keadaan ekonominya kucar-kacir dan kemungkinan negara itu serta rakyatnya akan hadapi kesukaran dalam satu dekad lagi.

"Ada negara lain, peruntukan dikurangkan dan begitu juga gaji serta pencen turut dikurangkan. Berbeza dengan Malaysia, peruntukan untuk rakyat akan terus bertambah," ujar beliau.

Perdana Menteri berkata, kerajaan sentiasa memberi pelbagai subsidi selain peruntukan perbelanjaan berjumlah RM22 bilion setahun termasuk pemberian BR1M untuk rakyat dan memberi jaminan peruntukan untuk itu akan ditambah lagi pada masa akan datang.

Beliau seterusnya mengingatkan rakyat bahawa kerajaan akan sentiasa berlaku adil seperti mana yang dituntut dalam Islam dan pendapatan negara semakin bertambah disebabkan negara diurus dengan baik dan islamik.

"Kita mesti ikut Islam walaupun nama (BN atau UMNO) bukan ikut Islam, tapi pengisiannya lebih Islamik daripada parti yang mendakwa memperjuangkan Islam," ujarnya.
ARTIKEL LAIN YANG MUNGKIN ANDA SUKA Pilihan berkaitan dan artikel menarik lain dari GempakZ
Timur: Letak kereta tengah jalan
Timur: Letak kereta tengah jalan
08-22-2010 1,097 Views 0 Replies
Menguap menurut Islam
Menguap menurut Islam
08-23-2010 4,812 Views 3 Replies
Buaya Tembaga Terdampar di PD
Buaya Tembaga Terdampar di PD
08-08-2010 1,057 Views 0 Replies
Mengelakkan OFF Topik
Mengelakkan OFF Topik
04-10-2011 10,925 Views 17 Replies
Salam/Hai Komuniti Gempakz
Salam/Hai Komuniti Gempakz
05-04-2013 2,144 Views 1 Replies
Mari mendaftar ahli di Komuniti gempakZ~   Shy

** PENGUMUMAN PENTING: "NEW POST REPLY" BERMASALAH >>KLIK<<
** SUBSCRIBE Youtube Komuniti gempakZ >>KLIK<<
Website Find
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Islam adalah Pengganas? Jawapan menggunakan soalan mudah Mr.Pingu 0 1,783 01-02-2014, 06:32 PM
Last Post: Mr.Pingu
  Bank Negara Malaysia nafi tanggung Kos kesilapan pencetakan wang kertas Mr.Pingu 0 1,756 04-20-2011, 11:24 PM
Last Post: Mr.Pingu

KoMuNiTi gempakZ on Facebook

Website Hit Counter

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
  • Contact Us
  • Komuniti gempakZ
  • Return to Top
  • Mobile Version
  • RSS Syndication
Current time: 08-28-2026, 11:29 AM Powered By MyBB 1.8.5, © 2002-2026 MyBB Group.
Linear Mode
Threaded Mode
View a Printable Version
Subscribe to this thread
Add Poll to this thread
Send thread to a friend