+++++ JEMPUT UNTUK KLIK LIKE @ SHARE ARTIKEL~ +++++

  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ayat-ayat poyo

#1
Jom la borak-borak.. Ok... Kita selalu dengar orang sebut perkataan poyo. Actually apa sebenarnya yang dimaksudkan dengan "poyo" ni? Sebenarnya pingu pun tak begitu pasti akan maksud sebenarnya. Tp dr pemahaman pingu, poyo tu bermaksud perbuatan slumber.. Tak rasa bersalah.. Ataupun seerti dgn kerek atau berlagak.. Ok kat sini meh kita kongsi ayat-ayat poyo yang pernah korang dengar~
Sleepy
Mari rakan-rakan mendaftar sebagai seorang ahli Komuniti gempakZ~   Shy
Reply

#2
btul 2.pe sbnarnye yg dmksud kn ngn poyo 2 ek??
oni pn spendapat ngn pingu..lbh krang cm bgus kot..
oni pnah dgr org ckp.. "ek eleh, xkn ari cuti nk dok umah kot. x bujang ar."
cam hampeh je.hekhek...
Reply

#3
ayat oni bg tu selalu betul pingu dengar ... entah apa2 je..
Mari rakan-rakan mendaftar sebagai seorang ahli Komuniti gempakZ~   Shy
Reply

#4
tah nye..ngt org bujang x leh dok umh ke time cti? x reti nk rehat? klu kuar tp duit tarak nk bt pe. bt semak mate org yg memandang jerk. huhu...
Reply

#5
kalau pingu tgh online and pingu kata kat kawan online tu nak tido, mesti dia cakap camtu.. Tak Bujang la tido awal.. huhuu
Mari rakan-rakan mendaftar sebagai seorang ahli Komuniti gempakZ~   Shy
Reply

#6
poyo tu cm berlagak pon ade..
kadang2 kita xleh nak bagitahu poyo tu ape..
tapi kita tah dia tu 'poyo'
kerek nak MAM
Reply

#7
haha.. boleh gak dikatakan berlagak.. tp berlagak tahap rendah... poyo ni biasanya xdelah nampak terlalu berlagak.. tp elemn berlagak tu ada sikit.. hehe pendapat sy la.. kehkehh
Mari rakan-rakan mendaftar sebagai seorang ahli Komuniti gempakZ~   Shy
Reply

#8
poyo = berlagak rendah2 la boleh dikatakan..
tapi ade juga yang poyos jenis tak hengat punya.. sampai nak termuntah darah dgr..
muntah darah+terajang sekali org tu...
Reply

#9
haha poyo = berlagak tahap rendah rupanya.. kalu berlagak tahap tinggi lak? adakah kita panggil DIVA? heheee
Mari rakan-rakan mendaftar sebagai seorang ahli Komuniti gempakZ~   Shy
Reply

#10
tahap tinggi tu ha cakap tak pandang kiri kanan. men cakap aje ikut sedap mulut....dia sorang aje kot ade mulut. org lain xde
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Jom! Karang ayat guna huruf awalan yang sama Mr.Pingu 8 3,756 05-13-2011, 07:53 PM
Last Post: Mr.Pingu

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

KoMuNiTi gempakZ on Facebook

  Theme © 2014 iAndrew  
Powered By MyBB, © 2002-2015 MyBB Group.